Hotspots & wat te doen in Ubud

Ga jij binnenkort naar Bali en kom je in Ubud? Dan heb ik wat tips voor je! Tijdens mijn reis door Bali ben ik namelijk ook in Ubud geweest en heb er tal van leuke dingen gedaan! Benieuwd welke plekken je zeker niet over mag slaan? Lees dan verder!

Om te beginnen wil ik jullie vertellen dat Ubud prachtig is! Een hele mooie plek in het midden van Bali, wat bekend staat om de talloze rijstvelden en mooie natuur. Ook hangt er een heerlijke sfeer in Ubud. Wij zijn nadat we in Seminyak zijn geweest doorgereisd naar Ubud voor 5 dagen en hebben weinig stilgezeten. Als ik eraan terug denk krijg ik alweer heimwee, mennn wat was onze reis door Bali geweldig!
Ik vertel jullie maar al te graag over alle leuke to-do dingen:

Vulkaan beklimmen – zonsopkomst bij de Gunung Batur

img_4638Wauw, dit was toch wel echt een hoogtepunt van onze vakantie! We werden om 02.00 uur ’s nachts opgehaald met een busje om de Batur vulkaan te gaan beklimmen. Van tevoren zaten we met een stel andere toeristen bij elkaar en genoten we van lekkere bananen-pannenkoeken en wat thee, alvorens we aan de klom begonnen.
Per groepje mensen was er een begeleider bij, die ondersteuning gaf bij de hike. Het was een mooi gezicht als je naar boven keek; een hele stoet lichtjes in het donker! Want iedereen kreeg een klein zaklampje mee, het was immers nog donker! Langzaam maar zeker kwamen we steeds hoger, en hoewel het soms best pittig was, was het een ontzettend gave ervaring! De lucht werd steeds lichter, en toen we boven waren en de zon opkwam, kregen we het mooiste uitzicht ever! WAUW! Wat een magisch moment! Dit was de soms wel vermoeiende klim meer dan waard! Boven aten we een lekker ontbijtje en werden we vergezeld door veel aapjes. Daarna de afdaling, oef, ook die was best pittig! Toen we weer terug waren in ons hotel genoten we na van de mooie ochtend bij het zwembad van ons Guest House. Deze tour is echt een aanrader en gemakkelijk te boeken bij de vele boekingscentra die je tegenkomt op straat, en vaak ook bij je hotel. Doen dus!!

img_4639

img_4640

Aapjes spotten in Monkey Forest

Dit mag je natuurlijk ook niet overslaan als je in Ubud bent. In het centrum ligt het welbekende Monkey Forest, waar honderden apen rondlopen. Pas op je spullen, want de apen zijn best brutaal! Ondanks ik er graag een bezoekje aan bracht, vond ik het toch best spannend! Mijn zusje is namelijk gebeten door een aap in Bali, wat een hoop ellende met zich mee bracht (lees: een ontzettend dik en blauw been en een hoop ziekenhuis bezoekjes in Indonesie én Nederland voor anti rabies-injecties). Oppassen dus! 🙂 Wel is het erg leuk om hier rond te lopen en alle apen te zien, vooral de baby-aapjes die aan hun moeders buik hangen, cute!! Ook de omgeving is er prachtig, ik kreeg er echt een beetje een ‘jungle’-gevoel.

img_4647

Scooter huren en lekker rondtouren

Zeker doen! Huur een scooter, het kost geen drol! Voor zo’n vijf euro heb je een hele dag een scooter in je bezit, inclusief benzine. Let er wel op dat je een internationaal rijbewijs regelt in Nederland, anders mag je er officieel niet op rijden. Mocht je aangehouden worden en je hebt er geen bij, moet je een boete betalen. Slim is het om in zo’n geval een extra portemonneetje bij te hebben met bijv. 150.000 rupiah (zo’n tien euro), meestal noemt de politie zomaar een hoog bedrag bij toeristen, maar vaak nemen ze er wel genoegen mee als je laat zien dat je alleen dit bij je hebt.
Met de scooter kun je heerlijk rondtouren en kom je op de leukste plekken! Wij bezochten verschillende tempels, tourden langs de rijstvelden en gingen naar het Elephant Safari Park. Het verkeer in Bali kan wel druk zijn, dus let goed op, dan komt het zeker goed! Vermijd eventueel de spits, want dan is het echt een gekkenhuis op straat! 😉

img_4642

Tempels: Gunung Kawi & Tirta Empul

Met de scooter bezochten we onder andere deze bekende tempels. De Gunung Kawi en de Tirta Empul, oftewel de heilige water tempel. Bij deze laatste tempel ondergingen wij een traditioneel Balinese gewoonte; eens per jaar gaan de Balinezen namelijk naar deze tempel toe en gaan dan onder alle fonteintjes die er zijn. Voor hen is dit een manier om zichzelf te reinigen en heiligen. Wij vonden het erg leuk om dit ook eens mee te maken, op dezelfde manier als dat zij dat dus doen! 🙂

img_4628Gunung Kawi

Tirta Empul

Elephant Safari Park

Ook een bezoek aan het Elephant Safari Park stond op de planning. Hier worden olifanten opgevangen en verzorgd. Ik heb wel het idee dat er goed met de dieren wordt omgegaan, al stonden sommige dingen me toch tegen. Zo kon je hier een ritje maken op de olifanten, dit vind ik dus not-done en hebben wij zeker niet gedaan! Ook werden er shows gedaan met olifanten, hoewel ze maar 5 minuutjes duurden vraag ik me wel af wat er aan vooraf is gegaan om de olifanten dit te leren. Toch was het leuk om deze mooie dieren van zo dichtbij te zien en om ze te voeren.

img_4629

Tegallalang rijstvelden

Wauw, deze rijstvelden zijn zo groot en mooi! Prachtig al dat groen om je heen.. Deze rijstvelden zijn zeker een bezoekje waard! Goed te bereiken met de scooter.

Tegunungan waterval

Deze waterval bezochten we tijdens een tour die we geboekt hadden in Ubud. Via veel traptreden kom je bij de waterval uit. Vooral terug omhoog was best vermoeiend, toen leken het er ineens een stuk meer haha! Maar zeker de moeite waard. Gelukkig zijn er genoeg kraampjes bij waar je wat water of een verfrissende kokosnoot kunt scoren. Als je slim bent bezoek je de waterval in de ochtend of laat in de middag vanwege de drukte.

Wij hebben in Ubud een tour geboekt waarbij we de volgende bezienswaardigheden hebben gezien: Tegunungan waterval, Tegallalang rijstvelden, monkey forest, kecak fire dance & seafood dinner op het strand van Jimbaran. Deze tour boek je via folders die je vindt op het vliegveld of online, of bij een van de boekingscentra die je vindt op straat. We hebben hiervoor zo’n €35 betaald.

img_4620

Welke hotspots heeft Ubud?

Toro Sushi

Oh myyy, als je van sushi houdt, moet je hier zeker gaan eten! Heerlijke sushi!img_4643

Fair Warung Balé

Nog een dikke aanrader! Restaurant Fair Warung Balé. Door hier te eten steun je ook nog eens een goed doel. Deze tent is heel leuk aangekleed en het eten is echt heeeeerlijk!! Echt heengaan hoor! Wel even reserveren van tevoren, want het is een populaire tent!img_4646

Sayong House

Wij verbleven tijdens onze dagen in Ubud in het Sayong House. Een verblijf in het hart van Ubud, ideale ligging dus! Toch merk je niks van de drukte. Ligt ook dicht bij Monkey Forest. Leuke niet dure Balinese accomodatie met zwembad en ontbijt op je eigen balkon. Geen mega luxe, maar alles dikke prima!

Tip: als je een hotel boekt via deze link, krijg je €15 korting op je accommodatie!


Zo, hopelijk kun jij vooruit met deze tips! Ik ben benieuwd; wie is er al eens in Indonesië geweest? Welke hotspots ben jij tegengekomen en wat vond jij het leukste om te doen?

Liefs xoxo Laura

Volg Laura | – InstagramFacebookPinterest

Volg mijn blog op Bloglovin!

7 gedachten over “Hotspots & wat te doen in Ubud

    1. Ohhhh echt een keer heengaan hoor! Bali vond ik echt gewéldig!!! ❤ Zou zo terug willen! Nu erg benieuwd hoe Thailand en Cambodja gaan zijn eind dit jaar! 😀

      Like

Plaats een reactie